Publicaties Sindar

Verslag van 7 februari 2009:

Josine Blommestijn met Holthausen Sindar Regiokampioen Utrecht L2

7 februari jl. werden de Regiokampioenschappen voor de provincie Utrecht gehouden in Bunschoten-Spakenburg.  In de L2 (DE) verschenen maar liefst 19 combinaties (van de 21) aan de start.

De jonge Forester, Holthausen Sindar (v: Orchid’s Tygo; f: M.Holthinrichs) liet zich zien in topvorm.  Josine wist met hem een hele fijne proef neer te zetten! Ook de beide jury’s hadden oog voor de kwaliteit van deze jonge combinatie en kwamen op exact dezelfde hoge score uit, 2x 208 punten, hetgeen goed is voor maar liefst 69,33%!

Daarmee hebben Josine en Sindar zich overtuigend geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 28 februari a.s. in Wanroij.
7-2-09 Sindar Regiokampioen
1       Josine Blommestijn met Holthausen Sindar  (69,33%) Kampioen + plaatsing NK

2       Jamila van Regteren met Secret  Inspiration (64,67%) Res.Kampioen +plaatsing NK

3       Jikke Brouwer met Melle Maxim (63,17%)

4        Lotte de Bruijn met Ismar (62,33%)

5       Fenna Kroft met Albrechthoeve’s Niels Cornelis (61,50)


Uit de clubkrant “Willis Expres” van de rijvereniging LC & PC Willis van juli 2008
het stukje over Josine met Holthausen Sindar:

LR & PC Willis trots op resultaten Utrechtse kampioenschappen

Afgelopen vrijdag en zaterdag (25 en 26 juli) werden in Hoogland de regiokampioenschappen gehouden voor paarden en pony’s voor zowel dressuur als springen.
In voorgaande selectieronden hadden maar liefst 4 pony- en 2 paardencombinaties van LR & PC Willis zich weten te plaatsen voor dit kampioenschap van de provincie Utrecht.

Josine Blommestijn met haar Holthausen Sindar (D) is kampioen geworden in zowel het  B springen als in de  L1 dressuur! ’s Morgens vroeg liet Holthausen Sindar het publiek genieten van een foutloos parcours.
In de barrage werden de hindernissen nog eens 10 cm hoger gemaakt. Josine reed zonder twijfel op elke hindernis aan, en Sindar sprong er lenig over. Ze waren de enige die foutloos bleven, dat leverde meteen het kampioenslint op!
’s Middags liet deze combinatie zien dat ze all round zijn. Zoals ze ’s morgens enthousiast sprongen, zo begonnen ze nu geconcentreerd aan de L1 dressuurproeven. Deze prachtige combinatie kreeg hoge cijfers van de jury. Met 65,30 % en 68,30% werden ze twee keer eerste. Dat leverde dus ook zonder twijfel de kampioenstitel op!
Josine mocht met haar 4-jarige Holthausen Sindar afgelopen zaterdag meerijden in het defile der kampioenen. Met statiedeken, sjerp en kampioenslinten stonden ze volleerd opgesteld terwijl het Wilhelmus klonk. En daarna de ereronde, waarbij alle kampioenen nog even hun pasjes konden laten zien aan het luid applaudisserende publiek.


Uit het meinummer “Willis Expres” van 2007 van de rijverenigning LC & PC Willis
door Josine en Tineke Blommestijn

”Holthausen Sindar”

Sinds eind december zijn wij de trotse eigenaar van Holthausen Sindar. Sindar is een New Forestpony, gefokt door Margot Holthinrichs  uit Holthausen Nienna en Orchid’s Tygo. Sindar is  geboren op 9 mei 2004.
Nienna en Sindar 2 10-5-04 Holthausen Sindar met zijn moeder Holthausen Nienna.

Als veulen is Sindar verkocht aan een hengstenhouder uit Gelderland. Deze zag in hem een mogelijke aanwinst voor de fokkerij. Sindar is opgefokt in Duitsland en op 2-jarige leeftijd getraind voor de hengstenkeuring.
Afgelopen november is Sindar op de keuring voorgesteld, maar moest na de tweede bezichtiging alsnog de ring verlaten. Hij werd slechts ster.
2006 JHK Holthausen Sindar 1
Ondanks het feit dat er groot commentaar is geweest over het afwijzen van deze hengst, leek het zinloos Sindar nogmaals voor te stellen bij de volgende keuring. Je hebt te maken met een jury, en als deze eenmaal een beslissing heeft genomen, komt men daar zelden op terug. De hengstenhouder heeft daarop besloten dat Sindar een sportcarrière tegemoet mocht gaan en ging op zoek naar een geschikte ruiter/amazone.

Omdat wij deze hengstenhouder inmiddels kenden, vroeg hij ons of wij interesse hadden in Holthausen Sindar. Sindar stond op dat moment (nog) niet te koop en we kregen alle tijd om er eens rustig over na te denken.

Maar…. hij belde op zaterdag, zondag hadden we de eerste foto’s….. (onderstaande 2 foto’s door Raymond Kamphuis) en eigenlijk hadden we toen al het idee dat het wel raar zou moeten lopen als we het niet zouden doen. We waren al helemaal weg van die pony!

Een week later zijn we naar Gelderland gegaan om hem te bewonderen. Wat een plaatje! Helemaal zwart, een mooie maat en super bewegingen! Dus….. we zijn er voor gegaan!
Sindar bij Raymond 2
Sindar was nog hengst en had nog nooit een zadel op z’n rug gehad, was ook nog geen 3. Er moest dus nog heel wat gebeuren…… Begin januari is Sindar geruind (ahhhhhhhh). Gelukkig is hij zonder complicaties snel van de ingreep hersteld. Eind januari is hij onder het zadel gegaan. Dat ging allemaal best vlot. Waarschijnlijk omdat hij al veel aan de longeerlijn is geweest om te trainen voor de keuringen. De weken dat hij nog in Gelderland stond, ben ik met Josine ongeveer 2 x per week daarheen geweest, zodat zij onder begeleiding langzaam aan Sindar kon wennen (en hij aan haar).

Op 13 februari is Sindar hier heen gekomen, samen met zijn vriendje Shamrock (over hem lezen jullie elders meer). Onder de professionele begeleiding van Petra Half traint de combinatie verder.
Sindar en Josine 17-02-07
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het idee af en toe wel spannend vond, ondanks dat Sindar nog nooit een stap verkeerd heeft gezet. Het is best heel wat zo’n jonge pony, met zo’n jong meisje! Maar Sindar blijkt echt een hele fijne pony te zijn met een goudeerlijk karakter! Hij is fijn in de omgang, bereid voor je te werken en snapt de dingen snel. Hij is nuchter en cool, een tikje brutaal, maar dat geeft hem juist z’n charme!  De eerste onderlinge wedstrijd hebben we gewoon met hem ook meegedaan! Het was voor ons een training. (Wat is het anders, na 10 weken onder het zadel….) Eens kijken hoe hij zich zou gedragen op vreemd terrein en in de trailer. En ook hier is hij zoals we hoopten! Geduldig, niet schrikkerig en gewoon aan het werk!
Sindar 10-4-07 wedstrijd foto 3
We hopen dat we met Holthausen Sindar een hele fijne, sportieve tijd tegemoet gaan! De start is in ieder geval super!
Sindar wedstrijd foto 5 10-4-07

geschreven door Josine en Tineke Blommestijn