Foto’s 2023

2023 was een bewogen jaar voor ons. De geboortes van onze veulens Holthausen Gandalf ll en Holthausen Anna Galadriel waren een hoogtepunt.
Holthausen Mithrandir (Diertje) werd ernstig spierbevangen in februari en is maanden ziek geweest. Hij is door het oog van de naald gekropen maar heeft het overleefd en is nog altijd zijn vrolijke zelf.
Het dieptepunt dit jaar was het overlijden van onze geliefde Holthausen Ivrin op 7 augustus. Hij was ernstig hoefbevangen en kreeg zinkers, hij heeft nog 6 weken goed kunnen lopen en heeft lol gehad toen hij imprints aangemeten kreeg. Maar toen ging het bergafwaarts en was het enige humane om hem te laten gaan. Zijn beste vrienden Diertje en Fëanor waren bij hem.
In september is Holthausen Finduilas “uit huis gegaan” op haar vierde en woont nu in Zeeland. Ze is er gelukkig en zal een mooie toekomst hebben als rijpony.
Het laatste dieptepunt was het plotseling overlijden van onze oudste pony Holthausen Fëanor in de nacht naar 1ste Kerstdag. Fëanor was onze eerste goedgekeurde dekhengst en heeft ons heel veel plezier gegeven met rijden, mennen en vooral door zijn aanwezigheid. Hij was nog topfit en waarschijnlijk werd een hersenbloeding of -infarct hem fataal. Diertje was bij hem toen hij stierf. Fëanor werd “slechts” 23,5 jaar, we hadden gedacht hem nog zeker 5 jaar bij ons te hebben. Onderaan deze pagina een aantal foto’s als eerbetoon.Holthausen Éowyn beviel op 4 mei van Holthausen Anna Galadriel, vernoemd naar Galadriel die
ook op 4 mei geboren was.


Diertje, Ivrin en Fëanor


Holthausen Frodo is inmiddels 18 jaar.


Hieronder nog meer foto’s van dit jaar.

Diertje is gelukkig weer aardig op gewicht sinds de zomer.

Fëanor en Diertje waren altijd onafscheidelijk, zulke goede maatjes. Ivrin heeft zijn laatste 3 jaar bij ze gestaan en werd opgenomen in het vriendenclubje.

De laatste foto is van 16 december, Fëanor en Diertje nog lekker samen..