Frodo-kids Sport

Holthausen Frodo geeft goede nakomelingen en ze lopen ook in de sport. Gegevens (discipline, klassering, naam ruiter) en foto’s zijn van harte welkom!

Kroonmerrie Famous Grouse (geb. 2011, m. Baily’s) van de familie Schouten uit Hoogwoud is PRESTATIEMERRIE geworden in februari 2017. Ze is Z mennen met winstpunten met de heer Peter Schouten. (Foto 1 ingescand uit de Forester, foto 2 van facebook.)


Stermerrie Hooghei’s Chesterfield (geb. 2010. m.Hooghei’s Wolster) van R & D Sportpony’s uit Ens was de VERRICHTINGSTOPPER van 2016. Haar cijfers: Karakter, temperament en werkwilligeheid: 9. Houding en wendbaarheid: 8. Stap: 8, draf: 8,5, galop: 8. Vrijspringen: 7,5, springen onder de man: 8. Cross: 8,5. Algemene indruk: 8,5. Totaal: 83 punten, gemiddeld 8,3 dus een A-premie.
Chester loopt  eind 2016 L-springen met Jessie Veldhoven, en doet dat heel goed! In een B dressuur lopen ze regelmatig in de prijzen, en de eerste winstpunten zijn al binnen. Ze werd op de RK Hengelo Beste Niet Zogende merrie en ook 1ste bij de Bestgaande rijpony’s. 

25 november: Sonnega, het Pompoenenconcours. Ramona Veldhoven (van R &D Sportpony’s) mailt: Chester is met Jessie voor het eerst uitgekomen in het L springen, en…. Ze is L geklasseerd! Eerste rondje 0 fout, in de barrage een balkje (ze kwam een beetje dicht onder een stijltje) en direct op tijd super foutloos en Jessie heeft hier en daar ook kort gedraaid. Er stond een pittig parcours maar Chester speelde met de hoogte.
2016-10-21-artikel-paardenrkant-met-chesterfield    dsc_3501chest-steeple


Kroonmerrie Westerveld’s Sterre (geb. 2011, m.Westerveld’s Karline) werd DERDE tijdens de VERRICHTINGEN 2016. Ze had 80,5 punten en haalde een mooie A-premie. Ze is inmiddels L springen met Thirza Fokkens.
Westerveld’s Sterre is van de familie Fokkens wordt gereden door Thirza Fokkens. Eind augustus 2016 deed ze mee aan de Drentse Kampioenschappen in de B, ze waren foutloos. Op de tweede foto is goed te zien dat ze de sterke galop van haar vader Holthausen Frodo heeft geërfd.
Sterre werd DERDE tijdens de VERRICHTINGEN 2016 met 80,5 punten! Ook een mooie A-premie.
    
Westerveld’s Sterre en Thirza reden ook de cross. Ze sprongen succesvol.
  

Jongere broer Sverre Fokkens neemt vanaf medio 2017 het stokje over en zal Sterre in de sport gaan uitbrengen.


Oosterbroek Femmy (geb. 2010, m. Oosterbroek Felice) is sinds augustus 2015 in eigendom van de familie Pot, ze wordt uitgebracht in het springen en in de cross door de 13-jarige Rosalie Pot en zal in de toekomst in de dressuur uitgebracht worden door Annelin Pot. Rosalie brengt haar sinds begin 2016 uit op wedstrijden, ze doen het erg goed en zitten geregeld in de prijzen. De hele familie Pot is erg blij met deze prachtige pony. Femmy is gefokt door Thea Scholtens-Moerkoert uit Oosterbroek Felice (v. Mermaid’s Jeroen). Ze is inmiddels Ster en zal op de CMK gepresenteerd worden om voorlopig kroon te worden. Begin 2017 is ze al L springen en L dressuur. Rosalie was met Femmy 3e op de Drentse Kampioenschappen van de 52! Ze staat reserve voor het NK (op een halve punt). Maart 2017 heeft ze al haar eerste springwedstrijd gedaan en is ze als 3de geëindigd.
    

Oosterbroek Femmy cross2 2016  Oosterbroek Femmy springenOosterbroek Femmy cross 2016  Oosterbroek Femmy stand met RosaliePot


Make Me Proud (geb. 2011, m. Long End’s Sergio Fiona) is in eigendom van Loesmarie van den Berg. Ze is gefokt bij de familie Hassing uit Wildervanksterdallen, en ze valt op door haar lange lijnen en haar extreem ruime, soepele en krachtige beweging. Haar dochter Louise (12 in 2016) brengt haar uit in de sport. Ze is juli 2016 L1 dressuur. Op 2 juli 2017 worden Louise van den Berg enMake Me Proud KRINGKAMPIOEN M1. 

Loesmarie: “Deze merrie swingt en is los in het lijf, loopt met veel afdruk en is een chique verschijning met haar glanzende zwarte vacht. Ze is ontspannen en laat zich makkelijk rijden. Ze heeft ook veel springvermogen en wil zeker geen fouten maken. Het staat in de planning om in 2017, als de goede dressuurbasis is gelegd, de springsport op concours te gaan verkennen. Een kindvriendelijke allrounder met veel potentie voor de hogere dressuursport, waar Louise regelmatig zonder zadel op zit en een buitenrit mee maakt.”
17-4-16 Make Me Proud L1 CC met wp  Frodo kringkampioen Bdressuur 2015  Make Me Proud hfd

Op 2 juli 2017 worden Louise van den Berg en Make Me Proud KRINGKAMPIOEN M1.