Publicatie Paardenkrant

De Paardenkrant over Late Veulenkeuring september 2013:

Norg –  Alle late New Forest-veulens eerste premie

Voor alle deelnemende veulens een eerste premie. Dat was het fantastische resultaat van de late veulenkeuring, georganiseerd door regio Noord van het New Forest Pony Stamboek. Deze regio is de enige die een keuring organiseert voor de jonge veulens, geboren tussen 25 mei en 17 augustus 2013. Het zwartbruine hengstveulen Holthausen Eldar werd uitgeroepen tot veulenkampioen.

door Corine Schreuder

“Een heel leuke keuring met goede kwaliteit veulens”, licht jurylid Hans Bonhof toe. “Holthausen Eldar stak
er bovenuit. Het is een heel mooie pony met een mooi front en een mooie croupe. Hij is opwaarts gebouwd en kan makkelijk draven en erg goed schakelen”. Eldar is een zoon van Bovenheigraaf’s Camillo en Holthausen Nienna (v. Jasper), die de predikaten kroon, preferent, prestatie fokmerrie en elite heeft verdiend. Hij is zoals zijn naam al doet vermoeden gefokt door M. Holthinrichs uit Elp. “Het is erg leuk om een kampioentje te hebben. Hij lijkt erg op zijn halfbroer, de goedgekeurde dekhengst Holthausen Frodo II, en wie weet wat de toekomst voor hem in petto heeft”, aldus de trotse fokker en eigenaresse.
14-9-13_lv_eldar_stand
Het goed schakelende en zeer aansprekende  hengstveulen Holthausen Eldar (v. Bovenheigraaf’s  Camillo) werd in Norg uitgeroepen tot  veulenkampioen. FOTO MARGOT HOLTHINRICHS