Holthausen vaders

Hieronder ziet u 2 vaders van de Holthausen pony’s, waarmee vele veulens gefokt zijn. Jasper is anno 2016 nog steeds dekhengst in Frankrijk. Brandy is ja jaren dekken gecastreerd voor de sport en is anno 2016 lekker van zijn pensioen aan het genieten op een manege in Noord-Holland.

Allereerst de prestatiefokhengst Jasper, hij is geboren in 1991 als zoon van Young Winsome’s Adrian. Jasper is al jaren de vaste partner van Holthausen Elanor Elenna, zij kregen samen vele veulens, waarvan de oudste Holthausen Nienna is. Zij heeft veel van haar vader, haar hoofdje is de ‘spitting image’ van Jasper. Andere bekende veulens zijn: Holthausen Aelin, Beste 3-jarige in Gasselte en Stermerrie en de hengst Rohan, ster op de JHK 2005, Nationaal Kampioen van Frankrijk 2006 en goedgekeurd als dekhengst in Frankrijk in 2007. In 2008 werd hij Elite-hengst.
Jasper_hfd  Jasper_2006  Jasper als 15-jarige.Jasper_2006_draven


Brandy XIII is geboren in 1995 als zoon van de Engelse hengst Beaucandon Brendan. Hij werd in 1998 goedgekeurd en was vanwege zijn bloedvoering en open karakter de logische keuze als partner voor de toen drie-jarige Holthausen Nienna. Zij kreeg vijf veulens van hem, waarvan de oudste drie hengsten succesvol waren op de hengstenkeuringen, ze werden Ster. Fëanor werd goedgekeurd. Dochter Holthausen Ekkaia Elvirië was Veulenkampioen van Nederland en tweemaal Jeugdkampioen van RK Gasselte, en is Kroon-merrie, en jongste dochter Galadriel was een eerst premie-merrie.
Brandy XIII CHK Ermelo 1999  Brandy XIII op de CHK 1999.