Foto’s 2017

De Sportdag 2017 was erg succesvol voor de Holthausen pony’s en Frodo kinderen.
Holthausen Elessar werd Best in Show, de overkamping in de dressuurbelofte werd gejureerd door de internationale jury. Behalve dat hij enorm goed en krachtig kan bewegen is hij ook nog een lieve schat die zichtbaar genoot van het knuffelen met mij. Joanne Koch werd 4de in de Z2, in de stromende regen. Eigenaar Raymond Kamphuis was, net als ikzelf, apetrots op deze laatste Holthausen – Jasper zoon.
   (foto Suzanne Kempe)  

Holthausen Doriath deed mee aan de dressuurbelofte 4-6 jarigen. Doriath deed erg zijn best met zijn eigenaar Kim Stein, hij liet een mooie constante proef zien. Ze rijden sinds kort B dressuur bij de paarden. Het was een mooie ervaring, waarna ze nog even het eventing terrein hebben verkend. Zoals verwacht vond Doriath alles even leuk.
    

Westerveld’s Lieve won de rubriek 4-6 jarigen en mocht ’s middags meedoen aan de overkamping. Evelyn Speelman reed haar netjes. Lieve heeft hele ruime krachtige beweging. Ze heeft haar voorbenen van vader Holthausen Frodo geërfd, qua stand, uiterlijk en lengte.
    

Oosterbroek Femmy was foutloos bij het springen, ze viel met buiten de prijzen. Ze deed het netjes in de rubriek sportpony met Rosalie Pot. Ze heeft ook de voorbenen van haar vader Holthausen Frodo, en heeft opvallend veel lenigheid en ruimte.
  

Holthausen Eldar deed mee aan de rubriek sportpony. Hij werd gereden door Lincy Oosterwegel. Het was pas de derde keer dat Eldar moest springen en hij deed dat erg netjes. Opvallend is de souplesse en ruimte in de beweging. Raymond Kamphuis was tevreden over zijn kleine maat dekhengst.
  


28 september, Elfje en Quendi staan met mama Ekkaia en Nienna bij de dames in het dikke gras.


De veulens Elrond (geb. 29 mei) en Elros (geb. 7 juni), kunnen goed met elkaar opschieten in augustus.
            


3 juli doen de veulens Elrond (geb. 29 mei) en Elros (geb. 7 juni) dan een serieuze poging om elkaar te leren kennen..


7 mei, op de verjaardag van mijn eerste Holthausen Elvira, heb ik Elfje en Quendi lekker laten spelen en rennen in de bak. Ze hadden enorme lol.
                    


Winter 2017 had een koude periode in januari. De pony’s stonden in de sneeuw. Alle pony’s thuis: Nienna, haar kinderen Fëanor, Mithrandir, Ekkaia. En haar kinderen Éowyn, Lanoortje, Quendi en Elfje. Frodo staat bij de familie Havers en staat helaas niet op de foto’s.