Lifecoaching & Workshops ‘Paard’

Lifecoaching, Workshops “het verschijnsel paard”, “leer je paard kennen” , “
ontspannen omgaan met paarden!”
Lifecoaching
Zit je iets dwars en heb je er last van in het dagelijks functioneren? Zou je lekkerder in je vel willen zitten? Funtioneer je minder goed op je werk? Voel je je niet goed op je school?
Als lifecoach help ik mensen die met verdriet of problemen kampen en daardoor niet fijn kunnen functioneren in het dagelijks leven. Allerlei dingen kunnen je belemmeren: verdriet, ergernis, het niet halen van een doel, spijt, enzovoorts. Zo functioneer je minder goed op het werk, of op school. Maar ook iemand die vindt dat het beter moet kunnen kan gebruik maken van Lifecoaching. Het mooie is dat het niet leeftijdgebonden is. Indien nodig worden de Holthausen Pony’s ingezet als ondersteuning bij de coaching. Lifecoaching is iets wat ik al vanaf mijn jonge jaren doe, maar sinds 1998 doe ik het structureel.1-2-10-dier-ik-feanor2
(foto Lonneke Ruesink voor Bit)

Workshops Paard
Heb je een paard, maar durf je niet een buitenrit te maken? Heb je het gevoel dat het net niet helemaal klikt? Waarom gedraagt mijn paard zich zoals het doet? Waarom schrikt het steeds als we op concours gaan? Waarom schrikt hij soms van dingen en een andere keer niet? Waarom werkt hij niet mee? Waarom doet hij zo terwijl ik zo mijn best doe?

Stal Holthausen helpt u antwoorden op deze vragen te krijgen. Dit kan:
-door middel van een of meerdere malen een huisbezoek waarbij ruiter en paard geobserveerd worden. Het geeft mij inzicht zodat ik kan helpen met ombuigen van ongewenst gedrag.
-door het volgen van de workshop “leer je paard kennen” bij Stal Holthausen leert u beter te communiceren met uw paard en het beter te begrijpen.
5-6-11 bosrit
De Holthausen-methode leert je meer te genieten van en met je paard. 

Heeft je kind ponyrijles en vind je het eigenlijk maar eng? Of moet je zelfs meehelpen als jouw kind een pony moet opzadelen?

Wil je kind ponyrijden en begrijp je niet wat zij/hij erin ziet? Voel je je verplicht mee te leven met je kind? Wil je weten wat een kind aantrekt in een pony? Leer tijdens een workshop “ het verschijnsel paard” wat jouw kind zo fascineert in pony’s en pony-rijden, zodat je het beter kan begeleiden. Wellicht dat jijzelf ook gefascineerd raakt.
26-6-11 Lanoortje-anouk1
Zo kan het…

26-6-11 Lanoortje-anouk2
Met kennis van zaken…

19-10-08 kids met veulens
Kinderen leren spelenderwijs, maar altijd onder een toeziend oog. 

Kern van alles is complex en tegelijkertijd simpel: terug naar de basis. Wat is een paard? Hoe zit het in elkaar? Hoe communiceert het met mij?

In de workshops “ontspannen omgaan met paarden” en “het verschijnsel paard” wordt op deze vragen antwoorden gegeven. Op een informele manier wordt gesproken en gewerkt met de pony’s.

27-9-09 merries met veulens in bos 13
Ontspannen met de merries en veulens naar het bos. 

Stal Holthausen legt zich toe op het fokken en houden van New Forest Pony’s. Daarnaast ben ik, eigenaar Margot Holthinrichs, al meer dan 10 jaren werkzaam als coach van mensen op het gebied van loopbaan en ontwikkeling. In 2010 heb ik de IVB opleiding voltooid en ben ik gecertificeerd jobcoach. Door de ruime ervaring in het coachen van mensen kan ik ruiters zich bewust leren worden van hun eigen persoonlijkheid en hun invloed op hun paard. Stal Holthausen heeft een doel om mensen en hun rijdieren bij elkaar te brengen. Bij verkoop van een Holthausen-pony is het erg belangrijk dat de pony op een plaats komt waar het kan gedijen, zich ontwikkelen en zelfverzekerd en onbevangen kan leren en groeien.

Het grondig bestuderen van de halfwilde New Forest Pony’s heeft veel kennis opgeleverd. Mensen zoals Monty Roberts, Klaus Hempfling en vooral ook Linda Kohanov hebben veel invloed en leveren nog meer kennis op, wat ik bovendien in de praktijk toets aan de eigen pony’s. Hieruit is een eigen filosofie ontstaan van waaruit gewerkt wordt met de pony’s: de Holthausen-methode.

Stal Holthausen heeft al menig ruiter geholpen om angst te overwinnen en weer plezier aan het rijden met paard/pony te beleven.

Informatie en afspraken graag telefonisch ‘s avonds na half 9 en in het weekend, of per mail: mholthinrichs@stalholthausen.com