Kerstgroet 2021

Wij wensen iedereen een heel fijn Kerstfeest en een gezond en gelukkig Nieuw Jaar! Met gezonde veulens en veel plezier met onze pony’s: thuis, in de sport en op de keuring.


2 veulens binnen 1 uur geboren!

Maandagmiddag 10 mei om 15.00 uur kwamen de merries Éowyn en haar moeder Ekkaia binnen gelopen in de schuur en gingen elk hun eigen stal in.
Éowyn kreeg weeën en ging tegen half 4 liggen en om 15.45 uur kwam Holthausen Anna Nienna ter wereld. Het was een snelle bevalling. Anna Nienna kon al vlot staan en ging lekker drinken. ze was gelijk al levendig.
Daarna ging Ekkaia liggen en de bevalling begon en om 15.45 uur kwam Holthausen Nahar II ter wereld. Hij was smal en licht gebouwd en de bevalling ging vlot. Nahar was ook een vlot veulen en stond al gauw op zijn beentjes. Drinken ging ook vlot.

Holthausen Éowyn en Holthausen Anna Nienna net na de bevalling.
Holthausen Ekkaia met haar zoontje Holthausen Nahar II.

De veulens zijn beide vernoemd naar bijzondere overleden Holthausen pony’s. Anna Nienna betekent “gift of Nienna”, onze geliefde stammoeder Nienna overleed op 25 oktober aan koliek. Nahar heeft in zijn laatste jaren het leven van drie mensen positief beïnvloed, hij overleed op 11 maart op 29 jarige leeftijd door ouderdom.
Hopelijk zullen de vernoemde veulens ook zoveel betekenen voor mensen en vooral ook een fijn leven krijgen.
Hieronder foto’s van 11 mei.


Gelukkig Nieuw Jaar!

Dat we maar weer fijn mogen genieten van nieuwe veulens, lekker mogen rijden en mennen. En weer naar keuringen kunnen gaan. Kortom op allerlei manieren genieten van onze prachtige New Forest pony’s!


Iedereen een Zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuw Jaar gewenst!


Weer een prachtige zwarte Holthausen Frodo zoon!

Bij de familie Dijkstra in Friesland is voor de tweede keer een prachtige zwarte Holthausen Frodo zoon geboren. Op dezelfde datum als zijn volle broer Oquino Prescott: 20 mei. Heel bijzonder is dat ze allebei dezelfde aftekeningen hebben: een kol, snebje en 4 witte voetjes.

Weer op 20 mei kreeg Amalia Prescott een zwart hengstveulen!

Oquino Prescott is ook op 20 mei geboren, en is inmiddels 1 jaar. Hij staat samen met zijn paardenvriend.


Frodo KEUR!

Frodo heeft het predikaat KEUR gekregen op de Centrale Hengsten Keuring. Hij is ook weer voor 3 jaar goedgekeurd.

 

_______________________________________________