Frodo veulens

Frodo leverde 1 ggk zoon, meerdere Sterhengsten en Sterruinen, 6 Kroonmerries, vele Stermerries, een Nationaal Kampioen, Regionaal Kampioenen, het Beste Hengstveulen België en vele eerste premie veulens! Veel kinderen doen het uitstekend in de sport op hoog niveau!

2023 vijftiende jaargang Holthausen Frodo veulens

Op 1 april werd het vierde Frodo veulen geboren bij kroonmerrie Amalia Prescott bij de familie Dijkstra in Friesland. Tommy Prescott is alweer een prachtig veulen en beloofd een hele mooie pony te worden. 


2022 veertiende jaargang Holthausen Frodo veulens

Op 23 april werd Boskant’s Indigo geboren bij de familie Pot in Drente. Ze is de dochter van Coco. Op dev regionale keuring in Norg haalde ze een mooie eerste premie.

De familie Noeverman uit Overijssel kreeg dit jaar twee veulens van Holthausen Frodo. Time (vos) kreeg een mooi merrieveulen en Abeltje (schimmel) kreeg een mooi hengstveulen. Hieronder de foto’s.


2021 dertiende jaargang Holthausen Frodo veulens

Op 20 mei kreeg Amalia Prescott voor de derde keer op rij een Frodo-veulen. Deze keer was het weer een merrie: Nanine Prescott. Ze is bruin en heeft ook weer 4 witte voetjes. Het is een groot veulen die heel makkelijk beweegt en wederom heel mooi gebouwd is. Fokker Ankje Dijkstra is heel blij met haar.

Op 11 mei is er een Frodo-veulen geboren bij Hans Klaver in Friesland. Romke-Tar is de zoon van kleine maat merrie Karrien-Tar. Het is een pienter, mooi en goedgebouwd veulen met dezelfde heldere oogopslag als Frodo. Hij heeft front en ook weer de goede stap die Frodo toch steeds weer vererft.


2020 twaalfde jaargang Holthausen Frodo veulens

Bij de familie Dijkstra is voor de tweede keer op 20 mei een Holthausen Frodo hengstveulen geboren. Pasquino Prescott is de zoon van de kroonmerrie Amalia Prescott. Hij wordt zwart. Het is een groot veulen en bovendien erg lief en makkelijk.

Op 3 mei zag het volle broertje van Famous Grouse het levenslicht. Zjin moeder is Baily’s en fokkers Peter en Miriam Schouten zijn weer heel blij met het mooie veulen en stuurde de volgende foto’s:

Met Pasen is het eerste veulen van dit jaar geboren van Holthausen Frodo. Op 12 april kwam Touchant Zafferano ter wereld, zijn moeder is de kroonmerrie Cinquant Pineapple Yellie. Zafferano is het volle broertje van Eikhof Mr Big. De fokker is heel erg blij met het knappe hengstje en stuurde de volgende foto’s:


2019 elfde jaargang Holthausen Frodo veulens

Op 20 mei kwam Kiki ter wereld, trotse moeder is de Welshpony Bear, eigenaresse Michelle Venema is heel erg blij met haar Het is een aanhankelijk veulen dat veel op Frodo lijkt.

Op 4 mei is Everest Ferien geboren, moeder Tiggelberg Ferien haar laatste veulen, ze mag nu met pensioen. Eigenaar Jos Krapels is erg blij met haar en zal haar aanhouden voor de toekomst als fokmerrie.

Bij Ankje Dijkstra is Oquino Prescott geboren 20 mei, een zwart hengstje. Heel mooi veulen!! De familie Dijkstra is heel blij met hem. Ze heeft moeder Amalia Prescott weer drachtig van Frodo, haar dochter van vorig jaar Nina Prescott is ook al zo’n mooie jaarling. 


2018 tiende jaargang Holthausen Frodo veulens

OP 19 juni is bij Jan Mattsson een Zweedse zoon van Frodo geboren. Het ging niet helemaal goed want Mirakel werd gestolen door een oudere merrie zonder veulen, voordat de moeder een band had opgebouwd. De moeder wilde Mirakel niet meer aannemen, en de pleegmoeder heeft het grootgebracht. Ze kreeg een medicijn waardoor ze meer melk kreeg, en Mirakel werd flink bijgevoerd met kunstmelk en speciaal veulenvoer. Hij is goed uitgegroeid uiteindelijk, een waar mirakel! 

Op 2 mei is Nina Prescott geboren bij de familie Dijkstra. Nina’s moeder is Amalia Prescott. Nina Prescott is een prachtig groot goed gebouwd veulen, ze heeft veel front, beweging en maat. Ze is ook heel mak. Ankje Dijkstra is zo blij met Nina dat ze Amalia weer heeft teruggedekt bij Frodo.
      

Op 31 maart is het zwarte hengstveulen van Manege Gasselte geboren uit Tiggelberg Ferien, een 22-jarige topfitte merrie van Jos Krapels. Het is een mooi groot veulen en gelijk heel erg mak. “Alles wat we op grond van fokkerij verwachten zit in dit veulen. Groot, goed gebouwd, front en beweging.” Jos heeft besloten de merrie weer te laten dekken door Frodo en ze is inmiddels drachtig gescand.


2017 negende jaargang Holthausen Frodo veulens 

Op 11 juni is Shadowfax geboren als zoon van Mexx en Holthausen Frodo. Hij is erg groot, kan goed bewegen en is een echte Frodo. Fokker / eigenaar Elena Horinga is heel blij met haar schimmel-hengstveulen. Hij is erg wijs en leert enorm snel. Op 29 juni is hij al een hele vent!

       


2016 achtste jaargang Holthausen Frodo veulens

23 mei is Westerveld’s Feline geboren bij de familie Vissinga in Elden. Ze is de dochter van Westerveld’s Karline (v. Valentino). Ze is een mooie groot donkerbruin merrieveulen met een kolletje en een sokje linksachter, rechtsachter heeft ze een vlekje op haar kroonrand. Het is weer een echte Frodo, en een vol zusje van Westerveld’s Sterre (werd op 3 jarige leeftijd vl KROON en Westerveld’s Lieve, zij werd op 3 jarige leeftijd als eerste merrie definitief KROON. Peter Vissinga stuurde de volgende foto’s, ze was toen net droog en voor het eerst buiten.
Westervelds Feline met mama totaal 23 mei 2016 net geboren  Westervelds Feline stap 23 mei 2016 net geboren  Westervelds Feline met mama 23 mei 2016 net geboren

18 mei is Baily geboren uit Pebbles van Myrthe Molenaar. Ze is een prachtig bruin merrieveulen. Pebbles is zelf geen New Forest, maar wel een mooie merrie en een uitstekende beweger. Myrthe Molenaar is de trotse eigenaar van Baily, en ze stuurde de volgende foto’s. Baily is een groot veulen met veel front en beweging, ze is ook erg aanhankelijk en lief.
27-5-16 Baily stand-Myrthe Molenaar-10 dagen  27-5-16 Baily-Myrthe Molenaar-10 dagen

2015 zevende jaargang Holthausen Frodo veulens

3 april is Altrido … Karaat geboren bij de familie Doornbos in Beilen. Het is een prachtig hengstveulen uit een Esse Golden Bigwig kroonmerrie. Karaat is een erg mooi veulen en heeft ook nog eens super beweging!
2015 karaat-frodoveulen1  2015 karaat-frodoveulen2  2015 karaat-frodoveulen3  2015 karaat-frodoveulen4

2014 zesde jaargang van Holthausen Frodo: veulens in Denemarken en Zweden

Een aantal Deense fokkers stuurde foto’s van hun Frodo-veulens. Frodo heeft in totaal 13 New Forest merries gedekt in Scandinavië.

29 juni is Birkilds Florita geboren in Stuer, Denemarken. Haar moeder is Birkhilds Bailarina, een hele mooie merrie, zoals te zien op de website: www.birkildsnewforest.dk . Eigenaar Anita Guldbaek stuurde de foto’s.
DK Birkilds Florita  DK Birkilds Florita2  Dk Birkhilds Florita3

26 mei is Mowgli geboren in Brovst, Denemarken. Zijn moeder Vestergaards Megara werd op 15 juli Nationaal Kampioen van Denemarken. Eigenaar Marlene Jakobsen is erg blij met hem en stuurde de volgende foto’s.
DK-Mowgli marlene jakobsen stand  DK-Mowgli met mama copy

18 mei is Ferrari geboren in Odense Denemarken. Kold College is de trots eigenaar van de valkkleurige Frodo-zoon. Moeder is Stegstedgaard Filippa.
18-5-14 Ferrari-frodo-son

8 mei werd het EERSTE ZWEEDSE Frodo veulen geboren, een merrieveulen, genaamd Fancy. Uit Esse Gladys Paintbox (v. Willoway Golddigger). Fokker/eigenaar Amanda Niklasson: “It’s a little filly who is totally fantastic! We call the filly Fancy. She is a gorgeous, charming little girl who loves to play! I’m very proud of her, she is so beautiful and has a fantastic personality! Thank you for a great stallion!” Ze stuurde me de volgende foto’s, de rechter is wel erg typisch voor een Frodo-veulen. Ze zijn erg nieuwsgierig vanaf de geboorte!
fancy-outdoors-sweden  fancy2knabbelen

15 mei werd in Denemarken de eerste Frodo zoon geboren bij Helena Gaardboe. Zijn naam is Skolensgaarden Orlando, zijn moeder is Flintdales Moonliegth. Het is Helena’s tweede Frodo-veulen.
15-5-14_frodo_son_helenagaardboe_hfd  15-5-14_frodo_son_helenagaardboe1  15-5-14_frodo_son_helenagaardboe_front
15-5-14_frodo_son_helenagaardboe_hfd2  15-5-14_frodo_son_helenagaardboe2

11 mei werd in Nibe, Denemarken Frodo-dochter Flintdales River geboren bij Niels Jorgen Andersen. Moeder is Fintdales Erantis. Niels stuurde de volgende foto’s van net na de geboorte!
11-5-14_Frodo-datter-Niels2  11-5-14_Frodo-datter-Niels3  11-5-14_Frodo-datter-Niels1

3 april: eerste Deense Frodo-dochter geboren!! Helena Gaardboe kreeg het merrieveulen bij haar merrie Skolengaardens Obsession. Ze stuurde de volgende foto’s, meer te zien op facebook. Ze heet Skolengaardens Baronesse.
3-4-14 Mini Frodo-nognat  3-4-14 Mini Frodo2  3-4-14 Mini Frodo3

2013 vijfde jaargang van Holthausen Frodo II

Op 29 mei is Brenjenshofs Kamacho geboren bij Eric Reckers in België, zijn vijfde Frodo-veulen, de laatse. Kamacho is de zoon van Polsbury Penny Lane (v. Burley Moon River). Kamacho is een groot veulen dat wederom goed beweegt en een typische Frodo-opdruk heeft. Veel front, kap en een prachtige bovenlijn.
10-6-13brenjenshof_kamacho1  10-6-13brenjenshof_kamacho4  10-6-13brenjenshof_kamacho3  10-6-13brenjenshof_kamacho2

Op 14 mei is Gremashof Kay geboren bij Eric Reckers in België, zijn 4de Frodo-veulen van dit jaar! Moeder van Kay is Berghof’s Ruby (v. Lucky Longshot). Kay is een groot hengstveulen met weer een duidelijke Frodo opdruk! Eric is erg blij met het veulen. Opvallend aan het veulen is zijn echte Frodo-hoofd, zijn lange hals met veel kap, front en mooie bovenlijn.
19-5-13_gremashof_Kay1  19-5-13_gremashof_Kay2  19-5-13_gremashof_Kay3

Op 16 mei is Dior geboren bij Arida en Kees van Velzen in Erica. Het is hun eerste veulen bij hun Ster Preferente merrie Summerlady (v. Sky High). Dior is een echte Frodo met een goede bouw en mooie bovenlijn en front. Hij is groot en helemaal donkerbruin zonder 1 witte haar. Dior is opvallend mak en valt gewoon in slaap op schoot bij de kinderen van de familie.
16-5-13 Dior1 16-5-13 Dior2 16-5-13 Dior3

Op 30 april is Gremashof Kazz geboren bij Eric Reckers. Het is een mooi groot sterk hengstveulen met een hele aparte bles. Zijn moeder is Eikenhorst Valerie (v. Valentino). Eric: het veulen is erg sterk, en zal zeker bergopwaarts gaan lopen. De foto is van begin mei. Zo te zien is het veulen ook weer een echte Frodo!
5-5-13 gremashof Kazz

Op 21 april is de volle broer van Brenjenhofs Iliandro uit Polsbury Pamelia geboren bij Eric Reckers in België: een donkerbruine met weinig wit. Zijn naam is Brenjenhofs Khane. Eric: “weer een echte Frodo. Hij drukt toch maar weer flink zijn stempel door op zijn veulens.”
5-5-13 brenjenhofs khane  5-5-13 brenjenhofs khane hfd

Op 16 april is het eerste veulentje van dit jaar geboren uit Samba Girl (volle zus van de bekende Samba Boy) bij Eric Reckers in België: een gitzwart merrieveulen. Ze heeft dezelfde tekening als papa: 4 witten voetjes en een sterretje. Wederom een echte Frodo, veel kap, beweging en mooi front, schouder en lange croupe. Ze heet Brenjenhof’s Kalila.
21-4-13 eric-merrieveulen1  21-4-13 eric-merrieveulen4  
 
 21-4-13 eric-merrieveulen2

2012 vierde jaargang van Holthausen Frodo II

Op 2 juni is Greeskamp Jill geboren bij de familie Zijnge in Oosterhesselen. Moeder Laura (V. Orchid’s Cestanii) had een makkelijke bevalling. Jill is een groot veulen met erg lange benen, een mooie hals met veel kap en een prachtige kleur. Ze is nu nog muisgrijs, maar zal zeker zwart worden. Ze heeft een korte bles en 2 witte voetjes achter. Op 7 juni werden de volgende foto’s gemaakt:
Greeskamp Jill 24  Greeskamp Jill 28  Greeskamp Jill 11  Greeskamp Jill 13

Ronald Zijnge stuurde mij de volgende foto’s op 3 juni.
greeskamp jill 3 2-6-12  greeskamp jill 4 2-6-12  greeskamp jill 7 2-6-12

Op 2 mei is Altrido’s Tosca’s Hermy geboren bij de familie Doornbos in Beilen. Moeder is Olet’s Tosca, die gelijk ging liggen rollen in de bak en dus niet lang wit was! Hermy is een groot merrieveulen, bruin-schimmel, de tweede schimmel-nakomeling van Frodo. Hermy heeft een mooi hoofd, met grappige grijze ringen om haar ogen, een erg lange hals, front en verder ook opvallend lange benen. Die kan ze erg goed gebruiken! Zie de foto’s hieronder en ook op facebook. Ze kreeg een 1b premie op de RK Gasselte.
Altrido Toscas Hermy draf  Altrido Toscas Hermy hoofd

Op 23 april is het 2de merrieveulen van Quenta geboren: Quenta’s Blossom, bij het Hippisch Centrum Blijham. Midden op de middag. Blossom is het volle zusje van Lotus’ Quenta. Op de eerste foto is ze nog maar 1,5 uur oud!!!! De andere foto’s zijn van 2 mei. Wederom een prachtig veulentje die ongelooflijk makkelijk loopt. Ze kreeg een 1a premie op de RK Gasselte bij de wedstrijdregisterveulens.
Quenta-veulen 23-4-12  Quentas Blossom2 2-5-12  Quentas Blossom4 2-5-12  Quentas Blossom6 2-5-12

Op 19 april is Bjento geboren van Yvonne en Annieck Vos in Drouwenermond. Hij is een hengstveulen van moeder Karmalita Miss Melpomene (v. Carlo). Bjento is een groot veulen, zijn kleur was een vraagteken, hij lijkt vos, maar heeft een zwarte staart en wat zwart haar in de manen. Dus is hij toch bruin. Hij heeft wel het bekende Frodo-kolletje en 4 witte voetjes. Op de eerste foto is hij een halve dag oud. Hij kreeg een 1ste premie op de LV Schoonebeek.
Bjento 19-4-12  Bjento hfd 23-4-12  Bjento 23-4-12  Bjento 12-6-12   Op 12 juni is Bjento al een hele grote jongen, Yvonne mailde deze foto

Op 13 april zijn Altrido Wiona’s Hero (m. Olet’s Wiona) en Altrido Mely’s Herby (m. Hali’s Melodie) geboren bij Stal Altrido van de familie Doornbos in Beilen. Eerst Altrido Wiona’s Hero, een zeer sprekend hoofdje, veel front en sterke rug en croupe. De eerste foto’s zijn nog van in de stal.
Altridos Wionas Hero1 13-4-12  Altridos Wionas Hero2 13-4-12  Altridos Wionas Hero 3 13-4-12

Altrido Mely’s Herby, een groot veulen met een mooi hoofdje, veel front, sterke rug en croupe.
Altridos Melys Herby1 13-4-12  Altridos Melys Herby 4 13-4-12  Altridos Melys Herby 3 13-4-12

Op 28 maart is Westerveld’s Lieve geboren bij Stal Westerveld van de familie Vissinga. Moeder is Westerveld’s Karline (ster, v. Valentino). Lieve is het volle zusje van Westerveld’s Sterre, zij werd in 2011 geboren (foto’s van Sterre als enter verder naar onder). Peter stuurde de volgende foto’s:
westervelds lieve 4 28-3-12  westervelds lieve 2 28-3-12

2011 derde jaargang van Holthausen Frodo II

Op 6 juni is merrieveulen Shadow geboren bij de familie Verbruggen uit Wieringerwerf. Het is de zoon van Mary Sue en de heer Verbruggen is heel erg blij met het veulen. Hij zal haar zeker houden.
Shadow 6-6-11   Shadow, veulen van Mary Sue en Frodo, al een hele grote meid

Op 2 juni is het 2de veulen van Noa geboren bij Anne Lehmann uit Koekange. Het is een hengstje deze keer, en dus een volle broer van Anne’s Little Lady van vorig jaar. Hij heet Anne’s Little Boy. Hij lijkt wederom zwart te worden en is weer op zijn Frodo’s getekend: kolletje en witte voetjes. En weer mooi gebouwd: prachtig hoofd, front, kap, mooie schouder en croupe. Anne is erg blij met het veulen en stuurde me de foto’s.
Noa_hengstje_1.2-6-11  Noa_hengstje_1.2-6-11

Op 10 mei is Isabella geboren bij de familie Schuiling in Rolde uit een Hoppenhof’s Shardon-merrie. Het is wederom een mooi veulen met goede verhoudingen en herkenbaar als een Frodo-veulen. Op de foto die hij me stuurde is ze 4 dagen oud. Op de RK Gasselte werd ze derde en kreeg ze een 1ste premie!!
Isabella 14-5-11  Isabella 14-5-11crop

Op 2 mei is KCT’s Khyra geboren bij Peter Smith in Ansen. Haar moeder is Young Winsome’s Faithfull (v. Justice HR). Het is een groot, langgelijnd merrieveulen met uitstekende verhoudingen. Bovendien is het een echte merrie. Ze is donkerbruin en heeft een erg aparte kol. de foto’s zijn van 5 mei ‘s avonds, de kleuren zijn op 1 foto wat fletser doordat de zon al onderging. Op de RK Gasselte liep ze lang op kop bij het rondstappen, uiteindelijk werd ze tweede met een 1ste premie!
Khyra galopsprong 5-5-11  Khyra ligggen 5-5-11  Khyra galop 5-5-11  Khyra 5-5-11

Op 1 mei is dan eindelijk een merrietje geboren bij de familie Niemeijer uit Foxwolde. Zij is het derde veulen van Equile’s Maury (v. Burley Phantom) en Frodo, en dus een volle zus van Equile’s Frydo en Equile’s Mareja. Ze is helemaal bruin en heeft geen aftekeningen, als eerste Frodo veulen! Ze heet Equile’s May. Foto’s van 7 mei.
Equiles May 1 7-5-11  Equiles May stap 7-5-11  Equiles May draf 7-5-11  Equiles May draf2 7-5-11

Op 30 april is een koninginnetje geboren bij de familie Schouten uit Hoogwoud. Ze heet Famous Grouse en is de dochter van Bailey’s (v. Moorland’s Crack). Ze is goed gebouwd met een schuine schouder, sterke rug en lange croupe. Peter Schouten: “het is een sterk en energiek veulen, dat goed op haar benen staat. We zijn er zeer blij mee”. Hij stuurde de volgende foto’s van koninginnedag en 1 mei. Op de RK Breukelen kreeg ze een 1ste premie.
famous_grouse_30-4-11  famous_grouse_1-5-11

Op 24 april is Brenjenhofs Iliandro geboren bij de familie Reckers in Zolder, België. Zijn moeder is Polsbury Pamelia (v. Polsbury Pirelli). Eric is erg blij met het veulen, chique, groot hengstveulen met mooie aftekeningen. Hij stuurde de volgende foto’s:
Iliandro 1  Iliandro 1  Iliandro 3

Op 21 april is Make Me Proud geboren bij de familie Hassing in Wildervanksterdallen. Het is de dochter van Long End’s Sergio Fiona. Het merrieveulen is bruin of donkerbruin, chique en rassig. Enkele witte haren op het voorhoofd, 2 witte voetjes. “Mooi veulentje, we zijn er erg blij mee”. Foto’s van 7 mei.
Make My Proud stand 7-5-11  Make My Proud front-stap 7-5-11  Make My Proud hfd 7-5-11 Make My Proud stap 7-5-11  Make My Proud front 7-5-11

Op 9 april is Westerveld’s Sterre geboren bij de familie Vissinga van Stal Westerveld in Elden. Moeder is Westerveld’s Karline, ster (v. Valentino). Sterre is een groot donkerbruin luxe merrieveulen met een kol en sneb en 3 witte voetjes.
9-4-11Westervelds Sterre3 

Op 12 maart is Bliksem geboren bij de familie de Jong in Blaricum. Bliksem is een bruin merrieveulen met een mooi bliksemvormig kolletje. Haar moeder is de niet helemaal New Forestmerrie Omara, Bliksem kan dan ook in het Wedstrijdregister worden opgenomen. Lotte de Jong stuurde onderstaande foto’s:
12-3-11Bliksem  12-3-11 Bliksem-Omara en Lotte

Op 9 maart is Eikhof Mister Big geboren, moeder is Cinquant’s Pineapple Jelly kroon (v. Corso). Hij lijkt op zijn vader en moeder, hij heeft van beiden eigenschappen geërfd. In zijn hoofdje, sprekend oog, front en zwanehals lijkt op Frodo, van zijn moeder heeft hij onder andere zijn valkkleur geërfd. Een prachtig veulen, dat op 12 maart voor het eerst naar buiten ging, eigenaren Joke en Geert Slagmolen uit Eelde zijn erg blij met hem en stuurden deze foto. Op de RK Gasselte werd hij VEULENKAMPIOEN!!!!!
12-3-11 Eikhof Mister Big   Eikhof Mister Big piepjong, hieronder foto’s van 20 maart20-3-11 Eikhof Mister Big hfd  20-3-11 Eikhof Mister Big liggen  20-3-11 Eikhof Mister Big  20-3-11 Eikhof Mister Big kijken

2010 tweede jaargang veulens van Holthausen Frodo II

Op 1 juli is Altrido’s Alet’s Fioletta geboren, moeder is Aletta (v. Woodrow Carisbrooke). Ze is bruin met een kolletje die verbonden is met een snebje en achter 2 half witbeentjes. Een heeft chique hoofdje en uitstraling aldus eigenaar Trijntje Doornbos, die er erg blij mee is. Wederom een herkenbaar Frodo-veulen: sprekend hoofdje en oog, veel kap, lange schoft, goede schouder en croupe.
Altrido's Alte's Fioletta 3 9-7-10  Altrido's Alte's Fioletta 1 9-7-10  Altrido's Alet's Fioletta 2 9-7-10

Op 28 juni is Anne’s Little Lady geboren, het is het tweede Frodo-veulen van Anne Lehmann uit Koekange. Het merrieveulen zou rond 10 juli geboren worden, maar moeder Noa (v. Burley Phantom) wilde niet zo lang wachten. Little Lady is het eerste veulen van Noa en in tegenstelling tot haar naam is ze zeker niet klein. Ze heeft erg lange benen, en is een echt Frodo-veulen: parmantig met veel uitstraling. Ze gebruikt haar beentjes goed in beweging en heeft veel knieactie. Little Lady wordt waarschijnlijk zwart en heeft alleen links achter wat wits aan haar voetje. Op haar neus schemert een snebje. Het is een lief en mak veulen en Anne heeft er de eerste dag al flink mee geknuffeld. Ze stuurde mij de volgende foto’s. LV Gasselte werd ze tweede met een 1ste premie.
28-6-10 Annes Little Lady 7  28-6-10 Annes Little Lady 10  28-6-10 Annes Little Lady 5  28-6-10 Annes Little Lady.1

Op 4 augustus is Anne’s Little Lady een echte grote dame geworden: ze heeft zich prima ontwikkeld! Ze is goed bespierd en loopt geweldig. Ze is ook erg mak en komt graag bij je om aandacht. Hieronder de foto’s, helaas regende het pijpestelen maar dat mocht haar pret niet drukken.
annes_little_lady_stand_4-8-10  annes_little_lady_draf_4-8-10  annes_little_lady_draf2_4-8-10
annes_little_lady_galop_4-8-10

Op 10 juni is Oosterbroek Femmy geboren, bij de familie Scholtens uit Onnen. Moeder is Oosterbroek Felice, ster, prestatie pony (v. Mermaids Jeroen). Op 18 juli zijn er foto’s gemaakt. Femmy is weer een echte Frodo: veel front, erg correct gebouwd met super elastische en krachtige beweging. Veel kap, lange hals en schoft, sterke benen en een prima croupe en broek is goed te zien op de foto’s.
Oosterbroek Femmy 18-7-10 draf  Oosterbroek Femmy hfd 18-7-10   Oosterbroek Femmy front stap 18-7-10
Oosterbroek Femmy galop 18-7-10  Oosterbroek Femmy drafkracht 18-7-10

Op 4 juni is Altrido’s Bonny’s Frodo geboren bij de familie Doornbos in Beilen. Zijn moeder is Bonny (v. Nieuwmoed’s Patrick). Zijn kleur is zwart-bruin schimmel (!!) met kolletje, mini-snebje en 3 witte voetjes. Trijntje zegt over hem: “het is een heel mooi luxe veulen. Heel mooie grijs-bruine gladde vacht en staat goed op z’n benen, met mooie ruime gang. We zijn zeer gelukkig met hem.” Op 6 juni ben ik op kraamvisite geweest en zag een heel herkenbaar Frodo-veulen. Weer het pientere hoofdje, veel kap, lange schuine schouder, lange schoft en mooie lange croupe. Ook deze Frodo loopt weer bergopwaarts met veel knie-actie!
6-6-10 Altridos Bonnys Frodo hfd3  6-6-10 Altridos Bonnys Frodo3  6-6-10 Altridos Bonnys Frodo hfd2  6-6-10 Altridos Bonnys Frodo  6-6-10 Altridos Bonnys Frodo2  6-6-10 Altridos Bonnys Frodo4

Op 26 mei is Rossum’s Dear Madam geboren bij Jan van Rossum van Stal van Rossum. Moeder is Rossum’s Naomi, kroon, (v. Offem Minos). Dear Madam is bruin met een kolletje en heeft achter 2 sokjes. Ze is erg langbenig. Ze is om 22.15 uur geboren. Op de foto’s (gemaakt door Lars Pronk) is ze een paar dagen oud. Opvallend: weer een typisch Frodo-veulen met lange benen, schoft, schouder en croupe. Sterke benen en een pienter hoofdje.
30-5-10 Rossums Dear Madam hfd  30-5-10 Rossum's Dear Madam drinken

Rossum’s Dear Madam half juni: al een hele grote meid met ruime sterke beweging met veel souplesse!
15-6-10 madam 4  15-6-10 madam3

Op 23 mei is Anne’s Finrod geboren bij Anne Lehmann. Moeder is Black Beauty (v. Roy). Finrod is bruin, hij heeft een kol en een sneb en 4 witte voetjes. Wederom heeft Frodo zijn kleur en aftekeningen doorgegeven, nu zelfs al zijn witte voetjes! Het is een groot veulen, en hij is erg goed gebouwd! Hij loopt bergopwaarts en ruim. Anne is er erg blij mee. Kijk ook voor foto’s op haar site: http://www.dressuurstal-anne-lehmann.nl/ en klik op ‘blog’. Op de LV Gasselte werd hij tweede.
23-5-10 veulen BB galopgoed  23-5-10 veulen BB stand 23-5-10 veulen BB 1  23-5-10 veulen BB rem2

Op 20 mei is Steenakkers Donja geboren bij de familie van Loenen in Onna. Moeder Prestige heeft geen NF papier maar lijkt 100% New Forest. Zoals op de foto’s is te zien is het een echte Frodo. Ze heeft een sterretje en een snebje en 2 witte voetjes achter. Donja heeft een erg lange hals met veel kap. Ze loopt bergopwaarts, als ze draaft komt ze eerst van de grond voordat ze naar voren gaat. Maar het meest opvallende is haar karakter. Ze is totaal niet bang, je kan op haar af lopen en beginnen te aaien, ook als vreemde! Ze heeft dan ook het record gebroken: binnen 30 seconden stonden we samen te krabben!! Zo’n mak veulen van anderhalve dag heb ik nog nooit gezien.
Op de RK Gasselte kreeg ze een 1ste premie. De foto’s zijn van 21 mei, ze was dus anderhalve dag oud.
21-5-10 Steenakkers Donja hfd3  21-5-10 Steenakkers Donja 3  21-5-10 Steenakkers Donja 1 21-5-10 Steenakkers Donja 2  21-5-10 Steenakkers Donja  21-5-10 Steenakkers Donja hfd2

Op 1 mei ´s avonds is Equile’s Frydo geboren bij de familie Niemeijer in Foxwolde. Hij is de tweede zoon van Equile’s Maury (Burley Phantom) en dus een volle broer van Equile´s Mareja. Frydo is een groot veulen. Hij beweegt bergopwaarts en heeft een echt Frodo hoofdje, met een pientere blik, veel kap op zijn lange hals, mooie lange schouder en een verdoorlopende schoft. Zijn achterhand is sterk en hij staat correct op de benen. Op de foto´s is hij nog geen dag oud. RK Gasselte: 1ste premie.
2-5-10 Frodo hengstveulen Niemeijer 2  2-5-10 Frodo hengstveulen Niemeijer 1  2-5-10 Frodo hengstveulen Niemeijer neus krabben  2-5-10 Frodo hengstveulen Niemeijer 3  2-5-10 Frodo hengstveulen Niemeijer hangenjpg  2-5-10 Frodo hengstveulen Niemeijer hfd

Op 25 april is merrieveulen Lotus’ Quenta geboren bij de familie de Kiewit in Nieuwe Pekela. Moeder Quenta is niet 100% New Forest, en het veulen zal dus in het Wedstrijdregister opgenomen worden. Lotus heeft hetzelfde pientere hoofdje als alle Frodo-veulens, ze is bruin, heeft een kolletje, snebje en 3 witte voetjes. Het is een erg mooi veulen, de eigenaar is erg blij met haar! Ze kan geweldig draven. Er staan foto’s op hun site: www.depaardenhoeve.nl . Foto’s hieronder van Jennifer de Kiewit, Lotus was 3 dagen en 3 weken oud. Op de RK Gasselte en CMK Ermelo: eerste plaatst met een Eerste Premie.
25-4-10 lotus quenta liggen  15-5-10 lotus quenta

In april is ook een hengstveulen geboren bij de familie Siegers in Roderesch. Hij heeft een smalle bles. 3 witte voetjes en op de vierde een vlekje op de kroonrand. Hij heeft een klein kopje, is luxe, en loopt erg goed.

Op 14 april om 22.30 uur is hengstveulen Altrido’s Tosca’s Florijn geboren bij de familie Doornbos. Hij is de zoon van Olet’s Tosca (v. Arenbergs Maurits). Florijn is een groot veulen met een pienter hoofdje, veel kap en lange schouder en schoft. Hij heeft een hartvormige kol (niet goed te zien op de foto’s) en 2 witte voetjes achter. Florijn is opvallend mak en we waren al gauw aan het krabben. Hij loopt erg gemakkelijk, draaft graag en galoppeert bergopwaarts. Op de foto’s is hij anderhalve dag oud.
Altridos Toscas Florijn 1 16-4-10  Altridos Toscas Florijn 5 16-4-10  Altridos Toscas Florijn 8 16-4-10  Altridos Toscas Florijn 2 16-4-10  Altridos Toscas Florijn 3 16-4-10  Altridos Toscas Florijn 7 16-4-10  Altridos Toscas Florijn 6 16-4-10

Op 10 maart is het eerste merrieveulen van Frodo geboren bij BJ Wolfs in Onstwedde. Ze heet Hooghei’s Chesterfield. Ze is donkerbruin, en heeft 3 witte voetjes. Het is een rank elegant veulen met een schuine schouder en veel front aldus BJ.

2009 eerste jaargang veulens van Holthausen Frodo II

Mabeline’s Bjarno is op 7 juni geboren bij Anne en Annemarie Niemeijer. Zijn moeder is Equile’s Mabel (v. Vivienne’s Vision of Freedom), een merrie van 1.36 m. Bjarno is heel groot en loopt lekker makkelijk en bergopwaarts. Hij is geboren in de nacht van zondag 7 juni en ging gelijk al lekker met zijn moeder naar buiten. De foto’s zijn van dezelfde avond, dus hij is nog geen dag oud!
7-6-09 Mabeline's Bjarno ligt  7-6-09 Mabeline's Bjarno hfd  7-6-09 Mabeline's Bjarno draf  7-6-09 Mabeline's Bjarno drinken  7-6-09 Mabeline's Bjarno hfd in stal  7-6-09 Mabeline's Bjarno stap

Equile’s Mareja is geboren op 20 mei bij de familie Niemeijer. Zijn moeder is Equile’s Maury, ster (v. Burley Phantom). Het is het eerste veulen van Maury. Mareja heeft een hele mooie hals met veel front, hij loopt erg bergopwaarts en heel erg makkelijk, het gaat vanzelf, aldus Wim Niemeijer, Hij komt een een hele sterke moederlijn die teruggaat op de beroemde menpony Heuvingshof Bonita. Foto’s van 21 mei, hij was net 1 dag oud! Het valt op dat Mareja echt een veulen van zijn vader Frodo is: uiterlijk, kleur maar ook zijn pientere koppie en uitstraling.
RK Gasselte: 1ste premie.
21-5-09 Equile Mareja 2  21-5-09 Equile Mareja 1  21-5-09 Equile Mareja 7  21-5-09 Equile Mareja hfd  21-5-09 Equile Mareja 6  21-5-09 Equile Mareja 4

Frodo’s eerste veulen is geboren op 4 mei en heet Frodo’s Boy, hij is de zoon van Fiona’s Madam (v. Brandy XIII), van de familie Keizer. De kinderen hebben de naam bedacht en ze noemen hem Frodo. De geboorte ging vanzelf, na een week waken en de laatste dag zelfs elk uur kijken, is hij zonder begeleiding rond 1 uur ’s nachts geboren op 4 mei. Hij is Nationaal Kampioen geworden op de CMK Ermelo 2009!! Zie: Keuringsresultaten.
Onderstaande foto’s zijn van 8 mei, 4 dagen na de geboorte.
8-5-09 Frodo's Boy met fam. Keizer

Jan Keizer vertelt: Frodo’s Boy lijkt sprekend op zijn vader! Hij wordt waarschijnlijk donkerbruin en hij heeft Frodo’s aftekeningen: een mooi kolletje en witte voetjes. Het veulen heeft zeer veel front, een heel mooi koppie met een deukje, een hele schuine schouder, een lange ronde croupe en hij is groot! Groot en fijngebouwd, een chique veulen. Hij is de eerste dag al buiten geweest en de beweging is heel erg goed: ruim, soepel en erg makkelijk. Hij kan al bijna de piaff, aldus de eigenaar.
De moeder van het eerste Frodo-veulen is Fiona’s Madam (V. Brandy XIII, M. Long End’s Sergio Fiona) uit de lijn van Jeanet Hassing uit Wildervank.
8-5-09 Frodo's Boy 1  8-5-09 Frodo's Boy hfd in stal  Frodo’s Boy lijkt veel op Holthausen Fëanor!8-5-09 Frodo's Boy hfd scheef kijken  8-5-09 Frodo's Boy 3  8-5-09 Frodo's Boy galopje

Frodo’s Boy heeft dezelfde pientere kijk als zijn vader, en ook als zijn oom Holthausen Fëanor, kijk maar op Holthausen-veulens, het jaar 2000. Het is frapant hoe de blijheid en frisse kijk erfelijk is!
Frodo’s Boy is opvallend mak en onbevangen, na 2 minuten stonden we al uitgebreid te krabben in de stal. Buiten wilde hij graag spelen, maar gelukkig wilde hij toch wel even poseren tussen het spelen door.

Holthausen Frodo werd in 2008 voor het eerst goedgekeurd en legde de Verrichtingen met goede cijfers en een goede beoordeling van de jury èn gastruiters af.

Frodo: bel 06-40594446 voor meer informatie.