Holthausen Quendi klaar voor nieuwe stap (te koop)

Te Koop: mijn lieve leergierige driejarige jongen: Holthausen Quendi, Ster. 136,9m.
  
Holthausen Quendi is gelijk Ster geworden tijdens de stamboekopname. De jury was lovend over zijn type, exterieur en beweging. Hij is een sterke pony met veel bot.
  
Quendi beweegt met zeer veel souplesse en heeft een opvallend mooi gebruik van voor- en achterbenen. Hij kon als enter al 1.10m springen met een mooie techniek en enorm veel vermogen.
Beweging en springtalent zit in zijn moederlijn en ook in zijn vaderlijn.
  
Quendi’s moeder is Holthausen Ekkaia, Kroon Preferent. Zij is de halfzus van dekhengst Holthausen Frodo. Ze heeft de IBOP met hoge cijfers gehaald en haar moeder Holthausen Nienna is Kroon, Preferent, Elite en prestatiefokmerrie en 3-voudig hengstenmoeder.

Een Holthausen munt uit door een heel fijn karakter, en Quendi is daarop geen uitzondering. Hij is braaf, wil graag leren, leert in 1x, en wil graag aan het werk. Hij is net zadelmak. Op de foto’s is hij voor de derde en vierde keer onder het zadel, hij heeft NOOIT gebokt!! Door de warmte ligt het rijden even stil maar hij wordt verder beleerd zodra het koeler is.

Vader Esse Golden Bigwig was verrichtingstopper van zijn jaar met negens op zijn lijst. Hij is zelf M1 dressuur.

Een Holthausen is zijn geld dubbel en dwars waard. Mensen die er een hebben willen er nog een.
EEN GOED KARAKTER IS NIET TE KOOP, maar zit gelukkig in al mijn pony’s. Quendi is alleen te koop voor serieuze mensen die met hem verder willen, geen handelaren.


​​​​​​

Holthausen Aragorn geboren!

Op 14 juni, vroeg in de morgen is Holthausen Aragorn geboren. Éowyn liet de 13de al melk uit de spenen lopen, zelfs in straaltjes. Tussen 5 en half 6 is haar veulen geboren, een week te vroeg. Aragorn is een groot veulen, met 3 witte voetjes. Hij had erg kort haar en nog geen tanden, maar is heel goed gezond en lief. Hij loopt op iedereen af en is vol vertrouwen. Vader Esse Golden Bigwig heeft er een prachtige zoon bij! Foto’s van 14 juni en 16 juni.     


 

Succesvolle Sportdag voor Holthausen pony’s en Frodo kinderen!

De Sportdag 2017 was erg succesvol voor de Holthausen pony’s en Frodo kinderen.

Holthausen Elessar werd Best in Show, de overkamping in de dressuurbelofte werd gejureerd door de internationale jury. Behalve dat hij enorm goed en krachtig kan bewegen is hij ook nog een lieve schat die zichtbaar genoot van het knuffelen met mij. Joanne Koch werd 4de in de Z2, in de stromende regen. Eigenaar Raymond Kamphuis was, net als ikzelf, apetrots op deze laatste Holthausen – Jasper zoon.
   (foto Suzanne Kempe)  

Holthausen Doriath deed mee aan de dressuurbelofte 4-6 jarigen. Doriath deed erg zijn best met zijn eigenaar Kim Stein, hij liet een mooie constante proef zien. Ze rijden sinds kort B dressuur bij de paarden. Het was een mooie ervaring, waarna ze nog even het eventing terrein hebben verkend. Zoals verwacht vond Doriath alles even leuk.
    

Westerveld’s Lieve won de rubriek 4-6 jarigen en mocht ’s middags meedoen aan de overkamping. Evelyn Speelman reed haar netjes. Lieve heeft hele ruime krachtige beweging. Ze heeft haar voorbenen van vader Holthausen Frodo geërfd, qua stand, uiterlijk en lengte.
    

Oosterbroek Femmy was foutloos bij het springen, ze viel met buiten de prijzen. Ze deed het netjes in de rubriek sportpony met Rosalie Pot. Ze heeft ook de voorbenen van haar vader Holthausen Frodo, en heeft opvallend veel lenigheid en ruimte.
  

Holthausen Eldar deed mee aan de rubriek sportpony. Hij werd gereden door Lincy Oosterwegel. Het was pas de derde keer dat Eldar moest springen en hij deed dat erg netjes. Opvallend is de souplesse en ruimte in de beweging. Raymond Kamphuis was tevreden over zijn kleine maat dekhengst.
  


 

Weer succes voor een Holthausen Frodo dochter!

Was op een RK Hengelo Hooghei’s Chesterfield oppermachtig als Beste niet zogende en eerste in de rubriek Bestgaande rijpony, op de RK Hoofddorp was Schanenbroek’s Anne de beste 4-jarige. En werd ze Ster. De jury was lovend over haar, bergopwaarts gebouwd, en zeer goede beweging. Een wereldpony. Eigenaar Hannelore Morang gefeliciteerd.

Het Beste Veulen was van Peter Schouten, een veulen van Holthausen Elessar.