Holthausen Aragorn geboren!

Op 14 juni, vroeg in de morgen is Holthausen Aragorn geboren. Éowyn liet de 13de al melk uit de spenen lopen, zelfs in straaltjes. Tussen 5 en half 6 is haar veulen geboren, een week te vroeg. Aragorn is een groot veulen, met 3 witte voetjes. Hij had erg kort haar en nog geen tanden, maar is heel goed gezond en lief. Hij loopt op iedereen af en is vol vertrouwen. Vader Esse Golden Bigwig heeft er een prachtige zoon bij! Foto’s van 14 juni en 16 juni.     


 

Succesvolle Sportdag voor Holthausen pony’s en Frodo kinderen!

De Sportdag 2017 was erg succesvol voor de Holthausen pony’s en Frodo kinderen.

Holthausen Elessar werd Best in Show, de overkamping in de dressuurbelofte werd gejureerd door de internationale jury. Behalve dat hij enorm goed en krachtig kan bewegen is hij ook nog een lieve schat die zichtbaar genoot van het knuffelen met mij. Joanne Koch werd 4de in de Z2, in de stromende regen. Eigenaar Raymond Kamphuis was, net als ikzelf, apetrots op deze laatste Holthausen – Jasper zoon.
   (foto Suzanne Kempe)  

Holthausen Doriath deed mee aan de dressuurbelofte 4-6 jarigen. Doriath deed erg zijn best met zijn eigenaar Kim Stein, hij liet een mooie constante proef zien. Ze rijden sinds kort B dressuur bij de paarden. Het was een mooie ervaring, waarna ze nog even het eventing terrein hebben verkend. Zoals verwacht vond Doriath alles even leuk.
    

Westerveld’s Lieve won de rubriek 4-6 jarigen en mocht ’s middags meedoen aan de overkamping. Evelyn Speelman reed haar netjes. Lieve heeft hele ruime krachtige beweging. Ze heeft haar voorbenen van vader Holthausen Frodo geërfd, qua stand, uiterlijk en lengte.
    

Oosterbroek Femmy was foutloos bij het springen, ze viel met buiten de prijzen. Ze deed het netjes in de rubriek sportpony met Rosalie Pot. Ze heeft ook de voorbenen van haar vader Holthausen Frodo, en heeft opvallend veel lenigheid en ruimte.
  

Holthausen Eldar deed mee aan de rubriek sportpony. Hij werd gereden door Lincy Oosterwegel. Het was pas de derde keer dat Eldar moest springen en hij deed dat erg netjes. Opvallend is de souplesse en ruimte in de beweging. Raymond Kamphuis was tevreden over zijn kleine maat dekhengst.
  


 

Weer succes voor een Holthausen Frodo dochter!

Was op een RK Hengelo Hooghei’s Chesterfield oppermachtig als Beste niet zogende en eerste in de rubriek Bestgaande rijpony, op de RK Hoofddorp was Schanenbroek’s Anne de beste 4-jarige. En werd ze Ster. De jury was lovend over haar, bergopwaarts gebouwd, en zeer goede beweging. Een wereldpony. Eigenaar Hannelore Morang gefeliciteerd.

Het Beste Veulen was van Peter Schouten, een veulen van Holthausen Elessar.


 

Elfje (Holthausen Anna Elvira) Jeugdkampioen!

Elfje deed mee aan de RK Norg. Ze was de enige enter maar haalde een dikke eerste premie. Jury: ‘mooi type, langgelijnd, correct op de benen, goede beweging. Ze mist nog iets kracht in de afdruk van achteren omdat ze nog overbouwd is’. Dat was mooi commentaar waar ik me helemaal in kan vinden. Ze werd later Jeugdkampioen en is de derde generatie op rij die deze titel haalt. Haar moeder Ekkaia was zelfs tweemaal Jeugdkampioen in 2003 en 2004 en oma Nienna was het al in 1996. Het is dus de vierde keer dat ik de wisselbeker thuis heb. Op naar Ermelo!
    


 

Xemm Shadowfax geboren!

Op 11 juni is Shadowfax geboren als zoon van Mexx en Holthausen Frodo. Hij is erg groot, kan goed bewegen en is een echte Frodo. Fokker / eigenaar Elena Horinga is heel blij met haar schimmel-hengstveulen. Hij is erg wijs en leert enorm snel. Op 29 juni is hij al een hele vent!